© Hollandse Hoogte

Podiumkunsten

Gegevens aanleveren in tijden van corona

We begrijpen dat het aanleveren van gegevens aan het CBS in deze moeilijke tijden niet eenvoudig is. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan zijn erg belangrijk. Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat met Nederland en haar inwoners. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen. Wij hopen dat u ook in deze tijd uw belangrijke gegevens blijft aanleveren en danken u voor uw begrip.

Over het onderzoek

Om in grote lijnen de ontwikkelingen en trends in de Nederlandse professionele podiumkunsten te beschrijven, stelt het CBS jaarlijks de statistiek podiumkunsten samen. Deze informatie wordt onder andere gebruikt door de sector en door de overheid om het beleid op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau inhoud te geven.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl.
In de brief die u heeft ontvangen staan het hiervoor benodigde gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan. Klik hier voor een extra toelichting op de vragenlijst.

Onderzoeksresultaten

Resultaten van het onderzoek Podiumkunsten:

Professionele podiumkunsten; capaciteit, voorstellingen, bezoekers, regio
Professionele podiumkunsten; werkgelegenheid, baten en lasten

Daarnaast verschijnt er jaarlijks een nieuwsbericht op de CBS-website (zie Relevante links), waarin de meest opvallende trends en ontwikkelingen in de professionele podiumkunsten worden uitgelicht. De CBS-cijfers worden onder andere gebruikt om beleid op landelijk, provinciaal en regionaal niveau vorm te geven.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen