© Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Platformsamenleving

We begrijpen dat CBS vragenlijsten in deze moeilijke tijden niet uw eerste prioriteit hebben. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan, zijn juist nu erg belangrijk. Overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers hebben er behoefte aan om te weten hoe Nederland er voor staat. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen, ook via vragenlijsten. Wij hopen daarom dat u ook in deze moeilijke periode uw belangrijke gegevens blijft insturen. 

Op steeds meer gebieden van de samenleving spelen online platformen een rol. Er is echter nog weinig bekend over het functioneren van online platformen. In opdracht van het ministerie van Economische Zaken doet het CBS hier onderzoek naar. Met dit onderzoek kunnen we bijvoorbeeld inzicht geven in de aanbieders en afnemers van online platformen, de werkgelegenheid, het gebruik van data en algoritmen en het effect van reviews en ratings.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

De resultaten van dit onderzoek zullen rond maart 2020 op deze website gepubliceerd worden. 

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.