© Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

Personenvervoer binnenvaart

We begrijpen dat CBS vragenlijsten in deze moeilijke tijden niet uw eerste prioriteit hebben. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan, zijn juist nu erg belangrijk. Overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers hebben er behoefte aan om te weten hoe Nederland er voor staat. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen, ook via vragenlijsten. Wij hopen daarom dat u ook in deze moeilijke periode uw belangrijke gegevens blijft insturen. 

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) doet onderzoek naar personenvervoer en ongelukken in de binnenvaart. Dit onderzoek wordt in diverse Europese landen tegelijkertijd uitgevoerd. Er worden gegevens gevraagd over passagiersschepen die over Nederlandse binnenwateren varen en over de passagiers die hier gebruik van maken. Hierbij gaat het om riviercruises, dagtripboten/rondvaartboten, ferry’s, watertaxi’s en overige schepen met een capaciteit van meer dan 12 passagiers. Met deze cijfers kan de grootte van deze markt en de mogelijkheid tot groei en ontwikkeling bepaald worden. Ook kan een vergelijking gemaakt worden met het personenvervoer in andere Europese landen.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

Bekijk hieronder de themapagina: Verkeer en vervoer

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Relevante links

Recente artikelen