© Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

Personenvervoer binnenvaart

Gegevens aanleveren in tijden van corona

We begrijpen dat het aanleveren van gegevens aan het CBS in deze moeilijke tijden niet eenvoudig is. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan zijn erg belangrijk. Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat met Nederland en haar inwoners. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen. Wij hopen dat u ook in deze tijd uw belangrijke gegevens blijft aanleveren en danken u voor uw begrip.

Over het onderzoek

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) doet onderzoek naar personenvervoer en ongelukken in de binnenvaart. Dit onderzoek wordt in diverse Europese landen tegelijkertijd uitgevoerd. Er worden gegevens gevraagd over passagiersschepen die over Nederlandse binnenwateren varen en over de passagiers die hier gebruik van maken. Hierbij gaat het om riviercruises, dagtripboten/rondvaartboten, ferry’s, watertaxi’s en overige schepen met een capaciteit van meer dan 12 passagiers. Met deze cijfers kan de grootte van deze markt en de mogelijkheid tot groei en ontwikkeling bepaald worden. Ook kan een vergelijking gemaakt worden met het personenvervoer in andere Europese landen.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

Bekijk hieronder de themapagina: Verkeer en vervoer

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Relevante links

Recente artikelen