Oogstraming Akkerbouw

We begrijpen dat CBS vragenlijsten in deze moeilijke tijden niet uw eerste prioriteit hebben. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan, zijn juist nu erg belangrijk. Overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers hebben er behoefte aan om te weten hoe Nederland er voor staat. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen, ook via vragenlijsten. Wij hopen daarom dat u ook in deze moeilijke periode uw belangrijke gegevens blijft insturen. 

Het CBS publiceert elk jaar cijfers over de oogst van akkerbouwgewassen. De gevraagde gegevens zijn een aanvulling op de Landbouwtelling en worden gebruikt voor het samenstellen van Europese, landelijke en regionale productiecijfers. Uw deelname is van groot belang om betrouwbare onderzoeksresultaten voor de landbouw te kunnen samenstellen. Daarom heeft de overheid vanaf 1 juli 2016 het aanleveren van gegevens voor dit onderzoek verplicht gesteld. In deze videoboodschap wordt het belang van de landbouwenquêtes uitgelegd.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en opsturen. Om de digitale vragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. U heeft van het CBS een brief ontvangen met uw gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u kunt inloggen. Bent u de brief met inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Het invullen en opsturen van de digitale vragenlijst werkt het makkelijkst voor u en voor ons. Een korte instructievideo voor de vragenlijst ziet u hieronder.

[video: https://www.cbs.nl/nl-nl/video/844aba9e792b4bacbad552bb1d653fef]

Onderzoeksresultaten

Onderaan de pagina heeft het CBS enkele facts en figures van de Oogstraming akkerbouw van vorig jaar voor u op een rijtje gezet.

Meer cijfers over de resultaten van de landbouwonderzoeken vindt u hier:

Groenten open grond
Appels en peren
Akkerbouwgewassen
Fruitbomen naar ras, leeftijd en plantdichtheid

Of raadpleeg hieronder de themapagina: Landbouw.

Samenwerking met landbouworganisaties

In 2016 hebben een aantal landbouworganisaties en het CBS afgesproken om samen te werken aan het statistisch onderzoek onder land- en tuinbouwbedrijven. De afspraken zijn vastgelegd in een Letter of Intent die ook voor het verslagjaar 2018 van kracht is. De landbouworganisaties en het CBS zijn in gesprek over de initiatieven in het kader van de samenwerking. Meer informatie over de samenwerking vindt u hiernaast onder het kopje uitgelicht.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Downloads

Relevante links

Recente artikelen