Musea

Gegevens aanleveren in tijden van corona

We begrijpen dat het aanleveren van gegevens aan het CBS in deze moeilijke tijden niet eenvoudig is. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan zijn erg belangrijk. Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat met Nederland en haar inwoners. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen. Wij hopen dat u ook in deze tijd uw belangrijke gegevens blijft aanleveren en danken u voor uw begrip.

Over het onderzoek

Jaarlijks publiceert het CBS cijfers over musea. Deze cijfers geven een beeld van onder meer bezoekersaantallen, collecties, personeelsbezetting en de financiële situatie van musea. Om de gegevensverzameling, analyse en publicatie van cijfers over musea beter op elkaar af te stemmen, voeren het CBS en de Museumvereniging samen dit onderzoek uit.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://vragenlijst.cbs.nl/musea (link is niet actief). In de brief die u heeft ontvangen staan het gebruikersnummer en de toegangscode vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Wanneer uw museum is aangesloten bij de Museumvereniging kunt u er ook voor kiezen om de Museana vragenlijst in te vullen. In dat geval vervalt de verplichting om de CBS-vragenlijst in te vullen. De benodigde inloggegevens ontvangt u van de Museumvereniging.

Onderzoeksresultaten

De resultaten van het onderzoek vindt u hieronder op de themapagina: Vrije tijd en cultuur of bekijk onderstaande Statline-tabellen:

Musea: openstelling, bezoeken en tarieven
Musea: bedrijfsopbrengsten en - kosten

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Relevante links

Recente artikelen