© Hollandse Hoogte

MBO Werkgevers Onderzoek

Gegevens aanleveren in tijden van corona

We begrijpen dat het aanleveren van gegevens aan het CBS in deze moeilijke tijden niet eenvoudig is. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan zijn erg belangrijk. Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat met Nederland en haar inwoners. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen. Wij hopen dat u ook in deze tijd uw belangrijke gegevens blijft aanleveren en danken u voor uw begrip.

Over het onderzoek

Voor de overheid is het belangrijk om te weten of werkgevers tevreden zijn over de aansluiting van mbo-opleidingen op de arbeidsmarkt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek doet daarom samen met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) onderzoek bij bedrijven naar de tevredenheid over recent gediplomeerde mbo’ers. Het gaat dan bijvoorbeeld om de tevredenheid van werkgevers over de vakkennis en beroepsvaardigheden van recent gediplomeerden. Mede op basis van de cijfers kan de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt worden bevorderd.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

In 2016 is door Samenwerkingsorganisatie Beroepsopleiding Bedrijfsleven (SBB) het onderzoek uitgevoerd onder de door hen erkende leerbedrijven. Klik hier voor de resultaten hiervan.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.