© Hollandse Hoogte

Verleende Omgevingsvergunningen met Activiteit Bouw

Het CBS verzamelt per maand de door gemeenten afgegeven verleende omgevingsvergunningen met activiteit bouwen. Het belangrijkste doel van dit onderzoek is het geven van een snelle indicatie van de te verwachten bouwproductie. Deze bouwproductie is één van de belangrijkste graadmeters voor economische groei.

Aanleveren van gegevens

Gegevens dienen binnen vier werkdagen na de verslagmaand te worden geleverd. Er wordt onder andere gevraagd het soort bouwwerk en de bedrijfstak (waarvoor het bouwwerk bestemd is) te vermelden bij de betreffende vergunning(en). Aanduidingen als ‘overig' en ‘onbekend' leiden tot extra navraag bij de gemeente. Om onnodige navraag te voorkomen, wordt gemeenten verzocht dergelijke aanduidingen te vermijden. Zie verder: Toelichting verleende omgevingsvergunningen (PDF: 211 KB) en Woningdefinities verleende omgevingsvergunningen (PDF: 490 KB)

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen.
Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://vragenlijst.cbs.nl/vergb20. In de brief die u heeft ontvangen staan het gebruikersnummer en de toegangscode vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.
Raadpleeg indien nodig de Toelichting verleende omgevingsvergunningen en Woningdefinities verleende omgevingsvergunningen.

Elektronisch aanleveren via e-mail

Als u meer dan 20 omgevingsvergunningen heeft verleend, dan kunt een ASCII-bestand samenstellen. De handleiding beschrijft de werkwijze voor deze levering: Handleiding elektronisch aanleveren verleende bouwvergunningen juni 2018.
Het bestand kunt u e-mailen naar:srp-vastgoed@cbs.nl.

Onderzoeksresultaten

Resultaten van dit onderzoek vindt u hieronder op de themapagina: bouwen en wonen.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Relevante links

Recente artikelen