Logiesaccommodaties

Het CBS brengt op basis van de aangeleverde gegevens het aantal gasten en overnachtingen in logiesaccommodaties in Nederland in kaart. Hierbij kijkt het CBS naar het type accommodatie (hotels, campings, huisjes) en het land van herkomst van de gasten. Deze informatie is van groot belang voor de economie en de toeristische sector.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. In de brief die u heeft ontvangen, staat welk internetadres voor u van toepassing is:
- voor een logiesverstrekkende accommodatie (hotel, motel, pension, appartement met hoteldienstverlening, jeugdaccommodatie of bed&breakfast): https://vragenlijst.cbs.nl/loghot19
- voor een verblijfsrecreatie-accommodatie (kampeerterrein, huisjescomplex of groepsaccommodatie): https://vragenlijst.cbs.nl/logkam19.

In de brief die u heeft ontvangen staan het gebruikersnummer en de toegangscode vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.
Invultip: als u de internetvragenlijst invult, probeer dan te voorkomen dat de internetverbinding verbroken wordt (bijvoorbeeld omdat een bepaalde tijd geen gebruik wordt gemaakt van internet). Als de verbinding verbroken wordt voordat uw gegevens verzonden zijn, worden de ingevulde gegevens namelijk niet opgeslagen.

Onderzoeksresultaten

Onderaan deze pagina vindt u de resultaten van het onderzoek Vrije tijd en cultuur en het jaarlijks te verschijnen Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd.

of bekijk onderstaande StatLine tabellen:

Logiesaccommodaties; gasten, overnachtingen, bezettingsgraad, kerncijfers
Logiesaccommodaties; capaciteit, accommodaties, bedden, regio
Hotels; gasten, overnachtingen, woonland, regio
Logiesaccommodaties; gasten, nachten, woonland, logiesvorm, regio
Hotels; zakelijke overnachtingen, regio

Wilt u per mail onze nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte worden gebracht van recente publicaties? Stuur dan een e-mail met uw aanmelding naar statistieklogies@cbs.nl.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen