Kwartaalenquête autohandel

Het CBS is verantwoordelijk voor het samenstellen en publiceren van gegevens over de kwartaalomzet van de auto- en motorbranche. Met deze informatie geeft het CBS inzicht in de maatschappelijke ontwikkelingen, ook op regioniveau. Maar zonder u kunnen we dit niet realiseren. Daarom vragen wij u om de vragenlijst Handel in en reparatie van auto’s, motorfietsen, onderdelen en accessoires in te vullen. U bent dus heel belangrijk voor ons.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://formulieren.cbs.nl. In de brief of e-mail die u heeft ontvangen, staan het hiervoor benodigde gebruikersnummer en de toegangscode vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Uw deelname is verplicht. Vul de gegevens in vóór de in onze brief of e-mail aangegeven einddatum.

CBS vernieuwt handhavingsproces

Het merendeel van de bedrijven voldoet heel trouw aan deze verplichting. Dit stellen we zeer op prijs. Het is helaas zo dat niet alle bedrijven voldoen aan de verplichting van het insturen van vragenlijsten. We hebben van alle bedrijven informatie nodig en dus is het CBS genoodzaakt een aantal veranderingen aan te brengen. Binnen de KS autohandel gaat het CBS bedrijven strikter handhaven.

Concreet houdt dit in dat er na de aanschrijfbrief slechts één herinnering en één waarschuwing worden gestuurd, geen telefonische herinneringen meer plaatsvinden én dat de bedrijven die hun gegevens niet op tijd insturen, worden overgedragen aan de afdeling handhaving. We gaan deze bedrijven dan verplichten om de gegevens alsnog aan te leveren. Net als voorheen leidt dat bij nog niet insturen tot een boete of een last onder dwangsom. Voor de bedrijven blijft zowel de verplichting als de hoogte van de boete gelijk. Voor de bedrijven die op tijd insturen verandert er niets. Klik hier voor verdere details.

Wij vragen geen onnodige gegevens uit

Het CBS heeft de plicht er alles aan te doen om de benodigde gegevens zoveel mogelijk bij andere organisaties, zoals bijvoorbeeld de Belastingdienst, op te halen. Alleen als deze organisaties niet, of niet op tijd de juiste informatie hebben, benadert het CBS individuele bedrijven om gegevens aan te leveren. Ook bij dit onderzoek is het noodzakelijk om bedrijven te vragen om mee te werken.

Onderzoeksresultaten

Voor de auto- en motorbranche zijn de resultaten hier beschikbaar, ook op regioniveau.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen