Kunst- en Cultuureducatie

De economische crisis en bezuinigingen hebben ertoe geleid dat er minder banen zijn in de culturele sector en meer zelfstandigen. Door deze ontwikkeling is er meer belangstelling voor de arbeidsmarktsituatie in de culturele sector. Het beeld van die sector wordt deels bepaald door de cijfers van het CBS. Deze cijfers worden onder meer verzameld door middel van een onderzoek onder bedrijven, instellingen en zelfstandigen die werkzaam zijn op het terrein van kunst- en cultuureducatie. Wij zijn geïnteresseerd in de activiteiten van uw onderneming in 2015 en de manier waarop deze gerealiseerd zijn. Met uw bijdrage aan dit onderzoek kunnen wij de samenleving voorzien van actuele en betrouwbare gegevens over de sector. Het CBS werkt voor dit onderzoek samen met de brancheorganisaties CultuurConnectie, Landelijke Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) en de Boekmanstichting.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://vragenlijst.cbs.nl/kunst15 (link is niet meer actief). In de brief die u heeft ontvangen staan het Gebruikersnummer en de Toegangscode vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

In 2015 heeft het CBS in samenwerking met de brancheorganisatie Cultuurconnectie een pilotonderzoek uitgevoerd naar het aanbod van kunst- en cultuureducatie. Het rapport met de resultaten van dit onderzoek vindt u hier.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen