Financiën van Ondernemingen

Het CBS publiceert elk jaar cijfers over balans en resultatenrekening van ondernemingen in Nederland uit de niet-financiële sector. Deze cijfers geven een beeld van de financiële positie van deze sector en worden gebruikt door de overheid en internationale organisaties bij het maken van beleid.

Voor de SFO gegevens probeert het CBS zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande bronnen. Zo maakt het CBS gebruik van de databank 'vennootschapsbelasting' van het Ministerie van Financiën, voor ondernemingen uit de niet-financiële sector in Nederland met een balanstotaal kleiner dan 40 miljoen euro. Alleen ondernemingen uit de niet-financiële sector in Nederland met een balanstotaal groter of gelijk aan 40 miljoen euro wordt gevraagd de gegevens via een vragenlijst aan te leveren.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://vragenlijst.cbs.nl/SFGO18.
In de brief die u heeft ontvangen staan het hiervoor benodigde gebruikersnummer en de toegangscode vermeld.
Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan. Bewaar de inlogcodes nadat u de vragenlijst heeft verzonden. Voor een beperkte periode blijft de vragenlijst nog toegankelijk om in te zien, te printen of correcties.

Onderzoeksresultaten

Resultaten van dit onderzoek en aanverwante zaken vindt u op StatLine en hieronder op de Themapagina: Bedrijven.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Voor specifieke vragen met betrekking tot deze internetvragenlijst, kunt u contact opnemen met het SFO-team via telefoonnummer (045) 570 6640 of via e-mail: statnfo@cbs.nl.

Relevante links

Recente artikelen