© Hollandse Hoogte

Culturele en Creatieve Sector

Het aantal zelfstandigen in de culturele en creatieve sector is de laatste jaren sterk gestegen. Door de bezuinigingen op de sector in 2013 is er meer aandacht voor de bedrijven, werknemers en zelfstandigen die erin actief zijn. Welke activiteiten ontplooien zij en hoe doen zij dat. Mede door het onderzoek van de Raad voor Cultuur en de Sociaal Economische Raad is er daarbij ook belangstelling voor de arbeidsmarktpositie en inkomenssituatie van ondernemers in de culturele en creatieve sector.

Het beeld van de sector wordt mede bepaald door de cijfers van het CBS. Die cijfers worden onder meer verzameld in dit onderzoek onder bedrijven, instellingen en zelfstandigen die werkzaam zijn in de culturele en creatieve sector. Met uw bijdrage aan dit onderzoek kunnen wij de sector verder in beeld brengen en landelijke en regionale beleidsmakers en adviseurs van actuele en betrouwbare gegevens voorzien. Het CBS werkt voor dit onderzoek samen met de brancheorganisatie Cultuurconnectie.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://vragenlijst.cbs.nl/kunst16. (Link is op dit moment niet actief) In de brief die u heeft ontvangen staan het gebruikersnummer en de toegangscode vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

In 2015 heeft het CBS in samenwerking met de brancheorganisatie Cultuurconnectie een pilotonderzoek uitgevoerd naar het aanbod van kunst- en cultuureducatie. Het rapport met de resultaten van dit onderzoek vindt u hier.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen