Bestelauto’s

We begrijpen dat CBS vragenlijsten in deze moeilijke tijden niet uw eerste prioriteit hebben. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan, zijn juist nu erg belangrijk. Overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers hebben er behoefte aan om te weten hoe Nederland er voor staat. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen, ook via vragenlijsten. Wij hopen daarom dat u ook in deze moeilijke periode uw belangrijke gegevens blijft insturen. 

Bestelauto's vormen ongeveer 85 procent van het totale wagenpark van het goederenvervoer en nemen dan ook een aanzienlijk deel van het wegverkeer voor hun rekening. Het onderzoek Bestelauto’s is daarom een belangrijke bron voor de verkeer- en vervoerstatistiek. Deze cijfers worden onder anderen gebruikt voor het beleid rond infrastructuur, milieu, verkeersveiligheid en de doorvoer- en distributiefunctie van Nederland. Om de lastendruk voor bedrijven te minimaliseren voert het CBS dit onderzoek slechts één keer in de twee jaar uit.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen.

Opgaveperiode in 2020

Om de internetvragenlijst te openen voor een opgaveperiode van één week gaat u naar https://vragenlijst.cbs.nl/best20w
Om de internetvragenlijst te openen voor een opgaveperiode van een kwartaal gaat u naar https://vragenlijst.cbs.nl/best20k

Opgaveperiode in 2019

Om de internetvragenlijst te openen voor een opgaveperiode van één week gaat u naar https://vragenlijst.cbs.nl/best19w
Om de internetvragenlijst te openen voor een opgaveperiode van een kwartaal gaat u naar https://vragenlijst.cbs.nl/best19k

In de brief die u heeft ontvangen staan het hiervoor benodigde Gebruikersnummer en de Toegangscode vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

Voor onderzoeksresultaten van vervoer over de weg raadpleeg hieronder de themapagina: Verkeer en vervoer.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Relevante links

Recente artikelen