Innovatie-enquête

We begrijpen dat CBS vragenlijsten in deze moeilijke tijden niet uw eerste prioriteit hebben. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan, zijn juist nu erg belangrijk. Overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers hebben er behoefte aan om te weten hoe Nederland er voor staat. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen, ook via vragenlijsten. Wij hopen daarom dat u ook in deze moeilijke periode uw belangrijke gegevens blijft insturen. 

De Nederlandse en Europese beleidsmakers hebben innovatie hoog op de agenda gezet. Bij innovatie gaat het niet alleen om het vernieuwen van producten (goederen of diensten) en bedrijfsprocessen, maar ook om aanpassingen van de organisatie en marketingstrategieën. Om op deze doelen te kunnen sturen, vraagt de EU elke 2 jaar uitgebreide informatie. Het CBS verzamelt deze gegevens voor Nederland.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://vragenlijst.cbs.nl/rend18. In de brief die u heeft ontvangen staan het gebruikersnummer en de toegangscode vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

De resultaten van de Innovatie-enquête 2017 worden hieronder bij Relevante links vermeld.
Op StatLine zijn uitgebreide cijfers over eerdere verslagjaren beschikbaar, alsmede een tabel met kerncijfers over de periode 1994-2014.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Relevante links

Recente artikelen