Financieringsmonitor

Gegevens aanleveren in tijden van corona

We begrijpen dat het aanleveren van gegevens aan het CBS in deze moeilijke tijden niet eenvoudig is. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan zijn erg belangrijk. Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat met Nederland en haar inwoners. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen. Wij hopen dat u ook in deze tijd uw belangrijke gegevens blijft aanleveren en danken u voor uw begrip.

Over het onderzoek

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) onderzoekt het CBS de financieringsbehoefte van bedrijven en de toegang tot bedrijfsfinanciering. Deze cijfers geven inzicht in de werking van de financieringsmarkt in Nederland. De resultaten worden gebruikt voor het vormgeven van beleid en regelgeving op dit gebied. Een goede werking van de financieringsmarkt en goede toegang tot bedrijfsfinanciering zijn in het belang van alle bedrijven.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

De resultaten van de 'Financieringsmonitor 2019' vind u hieronder bij relevante links.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Relevante links

Recente artikelen