Financieringsmonitor

We begrijpen dat CBS vragenlijsten in deze moeilijke tijden niet uw eerste prioriteit hebben. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan, zijn juist nu erg belangrijk. Overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers hebben er behoefte aan om te weten hoe Nederland er voor staat. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen, ook via vragenlijsten. Wij hopen daarom dat u ook in deze moeilijke periode uw belangrijke gegevens blijft insturen. 

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) onderzoekt het CBS de financieringsbehoefte van bedrijven en de toegang tot bedrijfsfinanciering. Deze cijfers geven inzicht in de werking van de financieringsmarkt in Nederland. De resultaten worden gebruikt voor het vormgeven van beleid en regelgeving op dit gebied. Een goede werking van de financieringsmarkt en goede toegang tot bedrijfsfinanciering zijn in het belang van alle bedrijven.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

De resultaten van de 'Financieringsmonitor 2019' vind u hieronder bij relevante links.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Relevante links

Recente artikelen