Financieringsmonitor

In opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) onderzoekt het CBS de financieringsbehoefte van bedrijven en de toegang tot bedrijfsfinanciering. Deze cijfers geven inzicht in de werking van de financieringsmarkt in Nederland. De resultaten worden gebruikt voor het vormgeven van beleid en regelgeving op dit gebied. Een goede werking van de financieringsmarkt en goede toegang tot bedrijfsfinanciering zijn in het belang van alle bedrijven.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

De resultaten van de 'Financieringsmonitor 2019' vind u hieronder bij relevante links.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen