Energiewinning, -omzetting en -verbruik jaarcijfers

Gegevens aanleveren in tijden van corona

We begrijpen dat het aanleveren van gegevens aan het CBS in deze moeilijke tijden niet eenvoudig is. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan zijn erg belangrijk. Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat met Nederland en haar inwoners. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen. Wij hopen dat u ook in deze tijd uw belangrijke gegevens blijft aanleveren en danken u voor uw begrip.

Over het onderzoek

Het CBS publiceert in het kader van Europese wetgeving ieder jaar gegevens over de Nederlandse energiebalans en de elektriciteitsproductie met bijbehorende inzet. Deze cijfers worden gebruikt bij het bepalen van beleid en onderzoek op onder andere het gebied van energie en milieu. Om deze cijfers te realiseren is informatie over uw energiebalans en daarnaast informatie over uw elektriciteitsproducerende installaties nodig.

Aanleveren van gegevens

U heeft een brief ontvangen met het verzoek om de gegevens over het afgelopen jaar aan te leveren. Hiervoor hebben wij een bestand voor u klaargezet. In dit bestand wordt gevraagd naar gegevens betreffende de energiebalans van uw bedrijf alsmede de inzet- en productiegegevens van de elektriciteitsproducerende installaties. Als uw bedrijf afgelopen jaar geen elektriciteit heeft geproduceerd, vult u alleen de energiebalans in. Als uw bedrijf afgelopen jaar wel elektriciteit heeft geproduceerd vult u, naast de energiebalans, ook het blad “Productie elektriciteit” in.

Ga naar https://antwoord.cbs.nl en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staan vermeld in de brief die u van het CBS heeft ontvangen. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.
Nadat u bent ingelogd, kunt u het bestand van het CBS downloaden.

Open vervolgens het bestand vanuit de map waarin u het heeft opgeslagen en vul het bestand in. Indien u installaties beheerd waarmee u elektriciteit produceert, hebben we de vaste gegevens van de bij ons bekende installaties al voor u ingevuld. Deze gegevens kunt u aanpassen indien er aanpassingen zijn geweest.Nadat u het bestand heeft ingevuld en opgeslagen, kunt u het uploaden naar het CBS. Het uploaden van het bestand gaat via dezelfde link en inlogcodes die u gebruikt heeft voor het downloaden. Zodra de upload is voltooid, ontvangt u een ontvangstbevestiging op uw scherm. 

Onderzoeksresultaten

De resultaten van dit onderzoek worden gepubliceerd op StatLine, onder andere in de energiebalans en in de Productiemiddelen elektriciteit.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen