Energieverbruik

Gegevens aanleveren in tijden van corona

We begrijpen dat het aanleveren van gegevens aan het CBS in deze moeilijke tijden niet eenvoudig is. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan zijn erg belangrijk. Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat met Nederland en haar inwoners. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen. Wij hopen dat u ook in deze tijd uw belangrijke gegevens blijft aanleveren en danken u voor uw begrip.

Over het onderzoek

Het CBS publiceert jaarlijks cijfers over het energieverbruik door bedrijven in de nijverheid. Deze cijfers geven inzicht van welke soorten energiedragers bedrijven in de nijverheid gebruik maken. Het energieverbruik wordt gepubliceerd voor diverse bedrijfstakken. Aan de hand van deze informatie kan worden vastgesteld in hoeverre de nijverheid energiebesparend werkt.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

Energiebalans; aanbod, omzetting en verbruik:
Energiebalans; aanbod en verbruik, sector:

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen