Energieverbruik

We begrijpen dat CBS vragenlijsten in deze moeilijke tijden niet uw eerste prioriteit hebben. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan, zijn juist nu erg belangrijk. Overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers hebben er behoefte aan om te weten hoe Nederland er voor staat. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen, ook via vragenlijsten. Wij hopen daarom dat u ook in deze moeilijke periode uw belangrijke gegevens blijft insturen. 

Het CBS publiceert jaarlijks cijfers over het energieverbruik door bedrijven in de nijverheid. Deze cijfers geven inzicht van welke soorten energiedragers bedrijven in de nijverheid gebruik maken. Het energieverbruik wordt gepubliceerd voor diverse bedrijfstakken. Aan de hand van deze informatie kan worden vastgesteld in hoeverre de nijverheid energiebesparend werkt.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

Energiebalans; aanbod, omzetting en verbruik:
Energiebalans; aanbod en verbruik, sector:

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen