Consumptief Krediet

We begrijpen dat CBS vragenlijsten in deze moeilijke tijden niet uw eerste prioriteit hebben. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan, zijn juist nu erg belangrijk. Overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers hebben er behoefte aan om te weten hoe Nederland er voor staat. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen, ook via vragenlijsten. Wij hopen daarom dat u ook in deze moeilijke periode uw belangrijke gegevens blijft insturen. 

Het CBS publiceert cijfers over het consumptief krediet. Deze cijfers geven een beeld van de schuldpositie van de huishoudens in Nederland. Om deze statistieken te kunnen maken, hebben wij gegevens nodig van financiële instellingen.

Aanleveren van maand- en jaargegevens

Onderaan deze pagina treft u twee elektronische versies van de vragenlijst "Statistiek van het Consumptief Krediet" aan. De vragenlijst ‘maand' is bestemd voor de gegevens over de voorafgaande maand en de vragenlijst 'jaar' om de gegevens over het voorafgaande jaar in te voeren.

Om de gegevens in te voeren, dient u het bestand eerst te downloaden. U kunt dit als volgt doen:
1. Ga met uw cursor op het bestand staan en druk op de rechter muisknop.
2. Kies vervolgens voor de opdracht "Doel opslaan als...".
3. Selecteer de map waarin u het bestand wilt opslaan.
4. Klik ten slotte op de knop "Opslaan".

Het ingevulde formulier kunt u uploaden via http://www.cbs.nl/bestandslevering. Hiervoor ontvangt u in de eerste week na afloop van de betreffende maand en in januari na afloop van het betreffende jaar een e-mail met inloggegevens van het CBS (afzender noreply@cbs.nl). Na het uploaden van de gegevens krijgt u een ontvangstbevestiging op het scherm.

Vergeet u daarbij niet om het bestand de volgende bestandsnaam mee te geven:
- CKJaarMaand_CBS-Codenummer.xls
- CKJaar_CBS-Codenummer.xls
Uw CBS-Codenummer vindt u in de mail die u van ons heeft ontvangen.
Vragenlijst maand (XLS - 73 kB)
Vragenlijst jaar (XLS - 0,1 MB)

Onderzoeksresultaten

Consumptief krediet (kredietvormen)
Consumptief krediet (afzetkanalen)
Roodstand op betaalrekeningen

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Bas van Noppen via e-mail: bfj.vannoppen@cbs.nl of telefonisch: (070) 337 4723.

Recente artikelen