Bestelauto’s

Gegevens aanleveren in tijden van corona

We begrijpen dat het aanleveren van gegevens aan het CBS in deze moeilijke tijden niet eenvoudig is. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan zijn erg belangrijk. Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat met Nederland en haar inwoners. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen. Wij hopen dat u ook in deze tijd uw belangrijke gegevens blijft aanleveren en danken u voor uw begrip.

Over het onderzoek

Bestelauto's vormen ongeveer 85 procent van het totale wagenpark van het goederenvervoer en nemen dan ook een aanzienlijk deel van het wegverkeer voor hun rekening. Het onderzoek Bestelauto’s is daarom een belangrijke bron voor de verkeer- en vervoerstatistiek. Deze cijfers worden onder anderen gebruikt voor het beleid rond infrastructuur, milieu, verkeersveiligheid en de doorvoer- en distributiefunctie van Nederland. Om de lastendruk voor bedrijven te minimaliseren voert het CBS dit onderzoek slechts één keer in de twee jaar uit.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? vraag hier nieuwe inlogcodes aan

Let op: In bepaalde gevallen staat in de brief die u heeft ontvangen een van onderstaande linken. Wilt u dan deze link gebruiken.

Opgaveperiode in 2020

Om de internetvragenlijst te openen voor een opgaveperiode van één week gaat u naar https://vragenlijst.cbs.nl/best20w
Om de internetvragenlijst te openen voor een opgaveperiode van één kwartaal gaat u naar https://vragenlijst.cbs.nl/best20k

Onderzoeksresultaten

Voor onderzoeksresultaten van vervoer over de weg raadpleeg hieronder de themapagina: Verkeer en vervoer.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Relevante links

Recente artikelen