© Hollandse Hoogte / Ramon van Flymen

Barometer Culturele Diversiteit

Op verzoek van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kunnen organisaties vanaf 250 werknemers gebruik maken van de Barometer Culturele Diversiteit. De Barometer Culturele Diversiteit geeft organisaties inzicht in de culturele diversiteit van hun personeelsbestand, zonder dat individuen herkenbaar zijn in de cijfers.

Deelname

U neemt deel aan de Barometer Culturele Diversiteit als u akkoord bent gegaan met een projectvoorstel van het CBS. Daarin staat of het CBS de benodigde personeelsgegevens uit de Polisadministratie haalt of dat u een bestand met personeelsgegevens bij het CBS aanlevert. Nadat wij de gegevens hebben verwerkt, kunt u uw tabellenset downloaden.

Aanleveren van gegevens

Als u zelf de personeelsgegevens aanlevert, ontvangt u van ons een of meerdere CSV-bestanden met daarin een voorbeeld van de gevraagde gegevens. Deze vult u in en stuurt u op naar het CBS.

Ga naar https://antwoord.cbs.nl om het bestand op te sturen. Bij het inloggen wordt gevraagd naar uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staan vermeld in de e-mail die u van het CBS heeft ontvangen. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.
Nadat u bent ingelogd, kunt u het te uploaden bestand selecteren. Zodra de upload is voltooid, ontvangt u een ontvangstbevestiging op uw scherm. 

Downloaden van gegevens

Ga naar https://antwoord.cbs.nl om uw tabellenset te downloaden. Bij het inloggen wordt gevraagd naar uw gebruikersnaam en wachtwoord. Uw gebruikersnaam staat in een e-mail die u van het CBS ontvangt. Uw wachtwoord staat in een brief die u via de post ontvangt. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Wilt u uw organisatie vergelijken met bijvoorbeeld de cijfers per bedrijfstak, landelijk of regionaal? Kijk dan op: Dashboard Barometer culturele diversiteit.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen