© Hollandse Hoogte / Ramon van Flymen

Barometer Culturele Diversiteit

De Barometer Culturele Diversiteit geeft organisaties inzicht in de culturele diversiteit van hun personeelsbestand, zonder dat individuen herkenbaar zijn in de cijfers. Organisaties vanaf 250 werknemers kunnen deelnemen. Het CBS koppelt gegevens van een organisatie aan andere data en levert deze als samengevoegde data terug. Er worden geen nieuwe gegevens over werknemers opgenomen en het is niet nodig om bijzondere persoonsgegevens te delen. Sinds 1 juli 2020 neemt het CBS aanvragen hiervoor in behandeling.

U wilt meedoen

Veel organisaties hebben al interesse getoond. Daarom houdt het CBS zo nodig een wachtlijst aan. Heeft u interesse? Stuur dan een e-mail naar barometer.culturele.diversiteit@cbs.nl.

Als u meedoet

U doet mee als u akkoord bent gegaan met een projectvoorstel van het CBS. Daarin staat of het CBS de benodigde personeelsgegevens uit de Polisadministratie haalt of dat u een bestand met personeelsgegevens bij het CBS aanlevert. Nadat wij de gegevens hebben verwerkt, kunt u uw tabellenset downloaden.

Aanleveren van gegevens

U ontvangt van ons een of meerdere CSV-bestanden met daarin een voorbeeld van de gevraagde gegevens. Deze vult u in en stuurt u op naar het CBS.

Ga naar https://antwoord.cbs.nl om het bestand op te sturen. Bij het inloggen wordt gevraagd naar uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staan vermeld in de e-mail die u van het CBS heeft ontvangen. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.
Nadat u bent ingelogd, kunt u het te uploaden bestand selecteren. Zodra de upload is voltooid, ontvangt u een ontvangstbevestiging op uw scherm. 

Downloaden van gegevens

Ga naar https://antwoord.cbs.nl om uw tabellenset te downloaden. Bij het inloggen wordt gevraagd naar uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staan vermeld in de e-mails die u van het CBS heeft ontvangen. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

Wilt u uw organisatie vergelijken met bijvoorbeeld de cijfers per bedrijfstak, landelijk of regionaal? Kijk dan op: Dashboard Barometer culturele diversiteit.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen