Aanleverwijze Internationale Handel in Goederen

Gegevens aanleveren in tijden van corona

We begrijpen dat het aanleveren van gegevens aan het CBS in deze moeilijke tijden niet eenvoudig is. Maar betrouwbare cijfers over hoe we er als Nederland voor staan zijn erg belangrijk. Juist nu hebben overheden, wetenschappers, bedrijven en burgers er behoefte aan om te weten hoe het gaat met Nederland en haar inwoners. Denk alleen al aan cijfers over gezondheid, zorg en de economie. Het CBS gaat daarom door met gegevens verzamelen. Wij hopen dat u ook in deze tijd uw belangrijke gegevens blijft aanleveren en danken u voor uw begrip.

Over het onderzoek

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onderzoekt het gebruik van de aanleverwijze(n) van gegevens voor het onderzoek Internationale Handel in Goederen. Waarom kiest een onderneming er bijvoorbeeld voor om de gegevens aan te leveren via eigen software (Standaard Record Lay-out)? En waarom zou een onderneming wel of niet ervoor kiezen gegevens aan te leveren via het programma IDEP? Met meer kennis hierover kan het CBS ondernemingen beter ondersteunen in het verlenen van medewerking voor dit onderzoek.

De vragenlijst heeft een invulduur van ongeveer 2 minuten.

Aanleveren van gegevens

Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center

Recente artikelen