© Hollandse Hoogte

Onkruid- en plaagbestrijding

In 2013 werd 25.000 kg chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt door overheden. Nagenoeg hetzelfde als in 2009. De overheid heeft het vermijdbare professionele gebruik buiten de landbouw verboden. Welke onderhoudsmethode past u nu toe? Het CBS voert de komende periode een herhaald onderzoek uit naar het gebruik van bestrijdingsmiddelen en de toepassing van mechanische en thermische onderhoudsmethoden door overheden. Het gaat daarbij vooral om onkruidbestrijding in beplantingen en op verhardingen, maar ook om onkruid-, plaag- en schimmelbestrijding op bijvoorbeeld sportvelden.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl (Dit onderzoek is niet meer actief). In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Aanleveren via Internet Explorer

Let op: De webbrowser ‘Microsoft Internet Explorer’ wordt niet meer ondersteund. Lever de gegevens daarom aan via Microsoft Edge, Google Chrome of een andere webbrowser.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

De resultaten van dit onderzoek over 2018 en eerdere jaren vindt u op StatLine:

Relevante links

De site www.onkruidvergaat.nl heeft als doel om kennis over niet-chemische bestrijding te verspreiden en zo vervuiling van water en bodem tegen te gaan.

Op de site van het Compendium voor de Leefomgeving (CLO) zijn ook resultaten gepubliceerd.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen