© Hollandse Hoogte

MBO Werkgevers Onderzoek

Voor de overheid is het belangrijk om te weten of werkgevers tevreden zijn over de aansluiting van mbo-opleidingen op de arbeidsmarkt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek doet daarom samen met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) onderzoek bij bedrijven naar de tevredenheid over recent gediplomeerde mbo’ers. Het gaat dan bijvoorbeeld om de tevredenheid van werkgevers over de vakkennis en beroepsvaardigheden van recent gediplomeerden. Mede op basis van de cijfers kan de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt worden bevorderd.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en naar ons opsturen. Om de internetvragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. In de brief die u heeft ontvangen staan de gebruikersnaam en het wachtwoord vermeld. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

In 2016 is door Samenwerkingsorganisatie Beroepsopleiding Bedrijfsleven (SBB) het onderzoek uitgevoerd onder de door hen erkende leerbedrijven. Klik hier voor de resultaten hiervan.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.