© ANP

Graslandgebruik

Het CBS publiceert elk jaar cijfers over het graslandgebruik. Deze cijfers geven inzicht in de wijze waarop veehouders zelf voorzien in de voederbehoefte van het vee. Deze informatie over het geconserveerde gras is van groot belang voor overheid en brancheorganisaties omdat de gegevens tevens wordt gebruikt bij berekeningen in het kader van de mestproductie en uitstoot van broeikasgassen en ammoniak.

Aanleveren van gegevens

U kunt de gegevens via een beveiligde internetverbinding invullen en opsturen. Om de digitale vragenlijst te openen gaat u naar https://antwoord.cbs.nl. U heeft van het CBS een brief ontvangen met uw gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee u kunt inloggen. Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Aanleveren via Internet Explorer

Let op: vanaf 15 juni wordt de webbrowser ‘Microsoft Internet Explorer’ niet meer ondersteund. Lever de gegevens daarom aan via Microsoft Edge, Google Chrome of een andere webbrowser.

Het invullen en opsturen van de digitale vragenlijst werkt het makkelijkst voor u en voor ons. Een korte instructievideo voor de vragenlijst ziet u hieronder.

[video: https://www.cbs.nl/nl-nl/video/1450a09a60bc43059c96713577a35a47] 

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Onderaan de pagina heeft het CBS enkele facts en figures van het graslandgebruik van vorig jaar voor u op een rijtje gezet.

 Meer cijfers over de resultaten van graslandgebruik vindt u hier:

Oppervlakte en opbrengst van grasland

Of raadpleeg hieronder de themapagina: Landbouw.

Direct online regelen

Ga naar: CBS Contact Center.

Recente artikelen