Kwartaalmonitor transport en logistiek vierde kwartaal 2013

Kleine omzetgroei transportsector in vierde kwartaal

In het vierde kwartaal van 2013 lag de omzet binnen de transportsector 1 procent hoger dan een jaar eerder. De luchtvervoerders drukten de omzet van de transportsector. Zij zagen hun omzet teruglopen met bijna 2 procent. Bij de overige deelbranches was er wel sprake van een omzetstijging. Met een omzetgroei van respectievelijk ruim 2 en ruim 3 procent presteerden de vervoerders over land en de post- en koeriersbedrijven beter dan het kwartaal ervoor.Het aantal faillissementen in de transportsector nam af en het aantal vacatures steeg in het vierde kwartaal. Transportondernemers zijn voorzichtig optimistisch voor het eerste kwartaal.

Lichte omzetgroei over heel 2013

Over heel 2013 is er binnen de transportsector bijna 1 procent meer omgezet dan het jaar ervoor. In 2012 bedroeg de omzetstijging nog ruim 3 procent. Omzet uit vervoer door de lucht en vervoer over water nam met meer dan 3 procent toe. De post en koeriers en de dienstverlening voor vervoer zagen een lichte omzetgroei in 2013. Het landtransport zag een afname van de omzet in 2013.

Omzetontwikkeling

2014-kwartaalmonitor-2013-KwIV-g1

Kwartaalmonitor transport en logistiek vierde kwartaal 2013

Met ingang van 2014 brengt het CBS voor diverse sectoren vernieuwde kwartaalmonitoren in pdf-formaat uit. Deze vervangen in de loop van 2014 de bestaande monitoren horeca, diensten, motor- en autobranche, detailhandel en industrie. Voor de groothandel en transport zijn nieuwe monitoren ontwikkeld.  In onderstaande pdf vindt u de uitgebreide kwartaalmonitor transport& logistiek, vierde kwartaal 2013.