Prijsdaling bestaande koopwoningen groter

De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen waren in april 5,2 procent lager dan in april 2011. De prijsdaling is hiermee groter dan in maart, toen de huizenprijzen gemiddeld 4,7 procent lager waren dan een jaar eerder. Dit blijkt uit de ontwikkeling van de Prijsindex bestaande koopwoningen van het CBS en het Kadaster. Deze index geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande koopwoningen in Nederland, die aan particulieren verkocht zijn.

Net als in voorgaande maanden waren in april in alle provincies de prijzen lager dan een jaar eerder. Ook alle woningtypen waren goedkoper dan in april 2011.

Er wisselden in april ruim 8 duizend bestaande koopwoningen van eigenaar. Dit is ruim 18 procent minder dan een jaar eerder. In alle provincies werden minder huizen verkocht. Verder waren alle woningtypen minder gewild dan een jaar eerder. Het totaal aantal transacties van januari 2012 tot en met april 2012 bedroeg ruim 32 duizend. Dat is ruim 16 procent minder dan in de eerste vier maanden van 2011.

Prijzen van bestaande koopwoningen

Prijzen van bestaande koopwoningen

Meer cijfers staan op de themapagina Prijzen.

De animatie huizenmarkt in beeld toont de regionale ontwikkeling van de verkoopprijzen en transacties van bestaande koopwoningen.

In de korte methodebeschrijving Prijsindex Bestaande Koopwoningen kunt u meer informatie vinden over de methode.