Centraal Bureau voor de Statistiek, Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

Volksgezondheid

De meeste Nederlanders voelen zich gezond. Als er naar gevraagd wordt, dan beoordelen 8 op de 10 Nederlanders hun gezondheid als goed of zeer goed in 2014. Een minderheid van 14 procent heeft een lichamelijke beperking. Niet iedereen houdt er een gezonde leefstijl op na. Zo blijkt bijna een kwart van de mensen van 12 jaar of ouder te roken en drinkt ruim drie kwart wel eens alcohol. Ongeveer een kwart van de bevolking eet dagelijks voldoende fruit en ruim een kwart eet dagelijks voldoende groente. .In 2014 gaf 68 procent van de Nederlanders aan het afgelopen jaar contact te hebben gehad met de huisarts en is 78 procent is naar de tandarts geweest.

lees meer...

"De organisatie biedt veel kansen, waardoor je je carrière een leuke draai kunt geven"

Ik ben nu bijna 4 jaar in dienst bij CBS als Servicedeskmedewerker. Ben bij de afdeling ICT begonnen als stagiair. Ik voelde me er al heel snel thuis door het interessante werk en de goede werksfeer.

Robin Lachman

Hierdoor heb ik nieuwe ervaringen kunnen opdoen op het gebied van ICT. Ik heb bijvoorbeeld veel geleerd over de verschillende aspecten van netwerkbeheer. Binnen zo een grote organisatie als CBS is dat een behoorlijk forse klus. Op dit moment werk ik als Skilled Servicedeskmedewerker.

lees verder...