Centraal Bureau voor de Statistiek, Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

Volksgezondheid

De meeste Nederlanders voelen zich gezond. Als er naar gevraagd wordt, dan beoordelen 8 op de 10 Nederlanders hun gezondheid als goed of zeer goed in 2014. Een minderheid van 14 procent heeft een lichamelijke beperking. Niet iedereen houdt er een gezonde leefstijl op na. Zo blijkt bijna een kwart van de mensen van 12 jaar of ouder te roken en drinkt ruim drie kwart wel eens alcohol. Ongeveer een kwart van de bevolking eet dagelijks voldoende fruit en ruim een kwart eet dagelijks voldoende groente. .In 2014 gaf 68 procent van de Nederlanders aan het afgelopen jaar contact te hebben gehad met de huisarts en is 78 procent is naar de tandarts geweest.

lees meer...

“Het CBS heeft onverwacht veel dynamiek”

Ik ben hoofd van het Centrum voor Beleidsstatistiek. Wij doen - tegen betaling – speciaal onderzoek  in opdracht van externe opdrachtgevers zoals planbureaus en ministeries.

 Ruben Dood

Daarnaast kunnen onderzoeksinstellingen en universiteiten onder voorwaarden zelf onderzoek doen op basis van de CBS-gegevens, de zogenaamde microdatabestanden. Het CBS ontvangt over duizenden onderwerpen, zaken, instellingen bedrijven, personen en onderzoeken (standaard) enorm veel statistische informatie.

lees verder...