Centraal Bureau voor de Statistiek, Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

Bevolking

lees meer...

“Werken bij het CBS is enorm veelzijdig”

Het CBS is een organisatie in verandering. Denk daarbij aan het verminderen van de administratieve lastendruk door meer gebruik te maken van bestaande registraties van andere overheidsinstellingen en het efficiënter inrichten en verder automatiseren van processen om statistieken te maken.

 Saskia Ossen

Naast al deze veranderingen worden er continu kwalitatief goede statistieken geproduceerd op de meest uiteenlopende thema’s, van cijfers over de inflatie tot cijfers over vakanties van Nederlanders, de internationale handel, als ook cijfers over huisarts- en tandarts bezoek.

Bij al deze uitdagingen waarvoor het CBS staat, is er steeds grote aandacht voor het gebruik van de juiste statistische methodes. In mijn werk als methodoloog werk ik mee aan grote ontwikkelprojecten en adviseer ik statistische directies bij methodologische uitdagingen in de dagelijkse statistiekproductie. Ik kom in mijn werk daardoor in aanraking met de meest uiteenlopende statistieken. Ook ontwikkel en geef ik methodologische cursussen aan CBS collega’s. Daarnaast bestaat een deel van het werk als methodoloog  uit onderzoek gericht op het ontwikkelen en verbeteren van methoden waarvan het CBS op de langere termijn kan profiteren. Hiervoor is een goede samenwerking met bijvoorbeeld universiteiten heel belangrijk. Daartoe worden onder meer congressen bezocht in binnen- en buitenland waar onderzoeksresultaten worden gepresenteerd.

lees verder...