Centraal Bureau voor de Statistiek, Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

Bevolking

Op 1 januari 2015 telde Nederland ruim 16,9 miljoen inwoners. De bevolking neemt nog elk jaar toe, vooral doordat er meer geboorten dan sterfgevallen zijn. In het afgelopen decennium is het aantal geboorten geleidelijk afgenomen, vrijwel volledig veroorzaakt door de afname van het aantal vrouwen in de vruchtbaarste leeftijdsgroepen.

lees meer...

‘Er is veel mogelijk bij CBS, zolang je zelf de kansen ziet en proactief reageert.’

Sinds 2009 werk ik als projectleider bij CBS. Ik ben in deze functie gerold na te zijn begonnen als statistisch onderzoeker. Dat lag me minder goed en mijn toenmalige kamergenoot stelde voor om mee te draaien in zijn project. Die kans heb ik aangegrepen en ik ben zonder enige ervaring, maar wel met goede begeleiding, in het diepe gesprongen.

Roel Canisius Inmiddels werk ik zelfstandig aan de grote projecten van CBS, bijvoorbeeld de vernieuwing van de CBS-website. Samen met mijn projectteam proberen we resultaten te bereiken waar we trots op zijn. De manier waarop ik in de functie van projectleider ben gerold typeert voor mij CBS. Er is veel mogelijk, zolang je zelf de kansen ziet en proactief acteert. Daarna word je geholpen om in je rol te groeien. Ik ben getraind in de harde kanten van het vak, zoals het goed kunnen beheersen van je project. Maar ook in de zachte kanten, zoals inzicht krijgen in hoe je zelf acteert of hoe je effectief veranderingen kunt realiseren.

lees verder...