Centraal Bureau voor de Statistiek, Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

HomeInformatie voorPubliekBibliotheek > Bibliotheek

Bibliotheek

De CBS Bibliotheek beheert een collectie statistische publicaties en richt zich primair op Nederlands Statistisch Erfgoed. Alle publicaties van het CBS en haar rechtsvoorgangers zullen in de komende jaren geleidelijk digitaal beschikbaar worden gesteld via www.cbs.nl/historisch. De historische tellingen zijn ondergebracht bij www.volkstellingen.nl en het DANS archief. Recente CBS-publicaties zijn gratis digitaal beschikbaar op de CBS-website.

Bezoekers zijn na afspraak op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur welkom om publicaties uit de CBS collectie in te zien in de vestiging Den Haag of Heerlen. Hiervoor kunt u telefonisch (070-337 51 51) of per mail (bibliotheek@cbs.nl) contact opnemen. De collectie bevindt zich in een extern depot. Houdt rekening met een levertijd van circa een week.

De collectie is opgenomen in de Online publiekscatalogus. Hierin kunt u zoeken op onder meer auteur, titel en onderwerp. Voorafgaand aan uw bezoek geeft u per mail door welke publicaties u wilt inzien, onder vermelding van titel, plaatskenmerk en, indien van toepassing, de gewenste jaren. Heeft u vragen over het gebruik van de catalogus, dan kunt u contact opnemen met onze informatiemedewerkers (070-337 51 51).