Centraal Bureau voor de Statistiek, Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

HomeInformatie voorPubliekBibliotheek > Bibliotheek

Bibliotheek

Het CBS beschikt over een grote collectie publicaties op statistisch gebied. Deze collectie is ondergebracht bij de bibliotheek. De Bibliotheek van het CBS bevindt zich zowel in Den Haag als in Heerlen.
In Den Haag heeft men, naast alle CBS-publicaties, de beschikking over een grote collectie nationale- en internationale statistische publicaties. Er zijn publicaties van andere statistische bureaus maar ook van organisaties zoals Eurostat, de OESO en de Verenigde Naties. 
De volledige collectie is opgenomen in de Online publiekscatalogus. Hierin kunt u zoeken op onder meer auteur, titel, onderwerp of instelling. Bij eventuele vragen bij het gebruik van de catalogus kunt u contact opnemen met onze informatiemedewerkers (070-337 51 51).

Externe bezoekers zijn na afspraak welkom om de CBS collectie in te zien op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via 070-337 51 51 of via bibliotheek@cbs.nl.

Recente CBS-publicaties zijn ook in te zien in de centrale bibliotheken van alle universiteiten, in de bibliotheken met een wetenschappelijke steunfunctie (WSF-bibliotheken) en in een groot aantal openbare bibliotheken. Er is een overzicht van deze bibliotheken. Daarnaast zijn alle recente CBS-publicaties gratis digitaal beschikbaar op deze website.